stockholm calling



Jag är så galet sugen på kebab! Har legat hemma i sängen hela dagen och bara hostat, tycker att det är okej med fet mat då.
Ser fram emot sommaren. Har fått hem två bikinis och två par skor från H&M. Både skorna och bikinisarna sitter perfekt.

i love this city


where you came from


Haha dom kan inte vara seriösa. Ligger i sängen och kollar på Jersey Shore på MTV. Det är helt galet hur..haha det finns inga ord. Det är så dåligt! En av killarna har verkligen världens fulaste frisyr. Håret är typ fönat rakt upp, massa vax och sen gör det ut högst upp. Svårt att förklara, men galet vidrigt.

Baby kom i torsdags, då chillade vi bara. I fredags var vi inne i stan och kollade lite. Jag köpte ett linne på Monki och Alex köpte strumpor. Köpte några öl och ringde över Fanny och Timo senare på kvällen. Det blev en kul kväll. Vi spelade Buzz och sjöng Singstar. Runt 12-1 bestämde vi oss för att dra till Dovas och fortsätta där. På väg till bussen ramlade Fanny och skrapade upp hela knät, så vi gick hem och plåstrade om det. När vi skulle in på Dovas blev vi så irriterade på vakterna så vi gick och käkade istället. I lördags var det familjemiddag och i söndags jobbade jag. I söndags kväll var vi även på bio. Såg Alice i underlandet i 3D, fet nice. Alex åkte inte hem förän idag det var mysigt! Och jag själv åker till Örebro på torsdag och stannar ända tills tisdagen 1½ vecka senare. Ska bli riktigt skönt med lov. Speciellt eftersom att jag är bajssjuk och bara hostar, sämst.

old crows young cardinals

Sitter i sängen och hostar. Jag ska snart åka in till stan och möta Alex. Det blir en långhelg, sjukt mysigt. På söndag ska jag jobba. Det är min barndomsvän Sanna som fixat, tack! Så jag hoppas att dom tycker jag är duktig och anställer mig. Lite cash skulle inte sitta fel.

Btw, någon annan som sett H&Ms festival kollektion? Det är ju fancy kläder som man inte direkt skulle ha på festival, iaf inte jag. Sen är dom inte speciellt snygga heller.



Den andra våldtäkten

Det är katastrof! Jag har precis kollat klart på ett program på SVT play, uppdrag granskning. Det handlar om en flicka som blivit våldtagen av sin skolkompis som är ett år äldre. Hon blir våldtagen på skolans toalett genom att pojken, som kallas Oskar, sätter sig med knäna på hennes armar och onanerar i hennes ansikte tills han kommer. Det som händer när flickan, Linnea, polisanmäler och berättar för två kompisar är att rykten sprids i skolan. Helt plötsligt vänder sig hela staden emot Linnea och påstår att hon ljuger. När Oskar får sluta skolan strejkar hans skolkompisar och vill att han ska få komma tillbaka. Skolan tar ingen som helst ställning till händelsen TROTS att Oskar blev dömd för våldtäkt på Linnea. Rektorn sitter helt mållös när Uppdrag granskning ställer frågor till henne. Hon har absolut ingen koll på vad som händer utanför skolan.

På facebook och bilddagboken blir Linnea totalt smutskastad. Det startas grupper på facebook som kräver att Oskar ska frias. Linnea blir tillslut tvungen att flytta 50mil från sin hemstad för att klara av allt. Hon väljer att inte gå på skolavslutningen som Oskar kommer på, trots besöksförbud och att han har slutat i skolan. Prästen tillåter Oskar komma in i kyrkan även fast han vet lite om situationen. I inslaget verkar det nästan som att prästen hyllar Oskar och tycker extremt synd om honom. I kyrkan delar Oskar ut blommor till sina klasskamrater och blir hyllad med applåder och jubel. Det är inte en enda människa som tror på Linnea.

Samma kväll som skolavslutningen träffas ett gäng vid den lokala badstranden. Där träffar Oskar sin barndomsvän Jennifer. Han ber henne följa med in i ett omklädningsrum där han våldtar henne. DNA bevis i Jennifers trosor, vittnen och Jennifers historia dömer Oskar för en till våldtäkt. Trots detta sprids det fortfarande hemska rykten om att de båda flickorna ljuger och att Oskar ska frias.

I programmet får man höra skolkompisar som säger att Oskar inte alls verkar som en sån kille. Hur många gånger tror man att en person ska börja mörda och våldta, råna butiker.. ja alla olika sorters brott?! Det är inte alls ovanligt att de som begår brott är de mest oväntade. Det värsta med det här inslaget var hur alla människor i staden kunde uttala sig om "vad som hade hänt" när dom bara hade hört rykten. Oskar har erkänt vad han gjorde med Linnea. Deras historier stämmer helt överrens. Skolkompisar påstår att hon blivit spräckt och sen var i stallet och red dagen efter, att hon blivit slagen mot handfatet osv. Inget av detta stämmer. Dessutom uttalar sig kvinnor i 40-50 års åldern om detta. De säger samma sak "Jag har hört att hon gick sönder och dagen efter var hon i stallet." eller "Det var ju så att hon var kär i honom, men han tyckte inte om henne på det sättet. Så för att hämnas anmälde hon honom.". När intervjuaren sen frågar vart dom har fått reda på detta svarar dom; Det var någon som hade hört det. Ja det var en bekants bekant som hade hört.

Jag vet absolut inte sanningen. Men jag tror att det flickorna säger är sant, och det får man hoppas för deras egen skull. Jag har valt sida. För jag ställer mig inte på den sidan som hotar med att köra upp pålar i deras fittor, de som hoppas att dom ska bli våldtagna om och om igen, de som vill bränna dom på bål och bryta alla deras ben i kroppen. Jag ställer mig inte på den sidan som endast förlitar sig på rykten från bekantas bekanta. Jag hoppas att folk tar sitt förnuft till fånga. Vilken sida ni än står på så finns det ingen anledning att vilja flickorna så hemska saker.

http://svtplay.se/v/1939668/uppdrag_granskning/del_9_av_22

who says i can't get stoned

Jag tycker att det är skit tråkigt att ha en blogg som ingen kommenterar. Det vore kul att veta vilka som läser, vad ni vill se mer av eller mindre. Jag har inte många läsare men försöker desperat få fler. Haha, ja sjukt kul att visa bilder för andra och vad jag gör. Men det skulle sitta fint med lite respons. Så kom igen, kommentera!

stay together for the kids


Igår var jag på studentskiva. Malin och några av hennes tjejkompisar hade anordnat festen på Victoria i Kungsan. Det var rock tema. Riktigt kul att se en massa killar i smink och en massa gamla kompisar. Hade skit kul!

Nu har jag lyckats övertala mamma om att vi ska äta på Råshaga. Mamma och Per firar bröllopsdag idag, och jag tyckte att det vore inte mer än rätt att vi också skulle med och fira lite. Härligt med god mat.

in the belly of a shark





Så himla härlig helg! Fredagar är ju numera lediga dagar. Så jag åkte hem till min syster och var där en liten stund. Gosade med lille Mio medans hon dammsög och lite sånt. Sen tog vi bilen och åkte till Thelins och fikade. Himla härligt, inte något jag och Ida brukar göra. Oså blev det tacos till middag, gött. Hämtade Alex i stan klockan elva sen blev det bara mys.

Det var ju jätte fint väder i lördags så jag och Alex passade på att åka till stan. Det blev en ny vårjacka till Alex och jag hittade en tröja jag överväger att köpa. Vi fick ett litet ryck och plockade fram spel, så vi spelade Mastermind i nån timme eller två. Kvällen slutade med att vi åkte in till stan och drack några öl på Dovas tillsammans med Fanny, Timo, Felicia, Richard och hans kompis.

Igår, söndag, stannade vi bara hemma. Snö/regnet kändes inte så lockande. Vi spelade Kalaha och kollade på Beetlejuice. Toppen helg!

false idols fall


I veckan har jag umgåtts med Fanny, träffat Malin och varit i skolan. Imorgon är jag ledig och ska förmodligen vara lite barnvakt till Mio. Senare på kvällen kommer Alex, underbart.

Kom igenrå, nu har jag fixat bloggen en aning. Enkelt men lättläst och snyggt. Nu kan ni väl ändå börja läsa min blogg och lämna lite kommentarer då och då.

i promise this won't hurt


Trots att det är mer än ett år kvar tills jag slutar skolan så kanske det är dags att checka efter lägenheter. Jag kanske borde gå med i Örebro bostäder och kolla runt lite. Vill ha en fin lägenhet hyffsat centralt. Det enda kravet, eller snarare önskemålet, är att jag ska slippa ha sängen i vardagsrummet. En 1½ eller 2a hade varit perfekt.

beetlejuice beetlejuice beetlejuice


Fick precis filmen Beetlejuice av mamma. Det är en av mina favorit filmer, av favorit skaparen Tim Burton. Min samling av hans filmer fylls på.

orchestra of wolves



bilder från harrys för några helger sen.
nu ska jag gå med hunden och hämta paket från h&m

the philosophy of time travel



Underbar helg i örebro! Alex tatuerade sig och det blev så snyggt. Själv ska jag tatuera mig den 23e april på tattoo-mässan i Norrköping. Har fått goda nyheter i skolan också. Ända till sommarlovet kommer vi vara lediga på fredagar, har vanligtvis bara en lektion som nu är flyttad. Och hur skönt var det inte att ta tåget 6.22 imorse istället för nattbussen 3.50 som jag gjort hittills.        Har alltid känt mig hemma i Örebro, men imorse kändes det verkligen som att jag åkte hemifrån istället för hem.

raped by the turkey



sjukt bra bandsläpp på peace&love, jag är redan jävligt nöjd!

as i drown in lakes of fire


nya stuff, tack mami
bikini, två parfymer, skor och en massa saker beställda
leggingsen köpte jag själv (typ ormskinnsmönster)

swedenenglandschweizfrance






pics; me
chamonix - cookies - chamonix - ceasarsallad
wonderful trip

RSS 2.0